Zorg-verzekering

Onze particuliere zorgverzekering is voor inwoners van Nederland die géén inkomen uit Nederland of een EU-land hebben. Dat is het geval als je een inkomen krijgt uit een arbeidsovereenkomst met een buitenlandse werkgever, bijvoorbeeld buiten de Europese Unie. In deze situatie kom je niet in aanmerking voor de zorgverzekeringswet.

Voor deze groep mensen hebben wij, in samenwerking met CZ, een zorgpolis ontwikkeld.

Wil jij deze polis afsluiten? Onderaan deze pagina vind je een aanvraagformulier en een gezondheidsvragenlijst. Deze kun je invullen, ondertekenen en naar ons kantoor opsturen.

Aanvullende verzekeringen

Wij adviseren je om ten minste de aanvullende verzekering ‘Basis Collectief’ uit te nemen. Daarmee ben je gedekt voor zorg in het buitenland tot maximaal twee keer het gebruikelijke Nederlandse tarief. Zo kun je zonder zorgen genieten van een bezoek ergens aan de wal.

Tandartskosten worden niet automatisch meeverzekerd. Daarvoor moet eerst een tandartsverklaring worden afgelegd. Het betreffende formulier krijg je na het aanvragen van de polis automatisch toegestuurd door CZ.

Meer weten over de verschillen tussen de diverse aanvullende verzekeringen? We nemen graag de mogelijkheden met je door.

Opzeggen huidige verzekering

Ben je een Nederlands ingezetene met een inkomen uit het buitenland? Dan is je reguliere zorgverzekering niet meer rechtsgeldig. We adviseren je om je huidige zorgverzekering zo snel mogelijk op te zeggen bij je zorgverzekeraar.

De zorgverzekeraar geeft vaak het antwoord dat je gewoon verzekerd kan blijven. Wij adviseren met klem om de verzekeraar dan te vragen om een schriftelijke verklaring dat ze weten dat je niet Wlz-verzekerd bent.

Meeverzekerde gezinsleden kunnen wel gebruik blijven maken van de bestaande zorgverzekeringen. Kinderen tot 18 jaar blijven meeverzekerd op de verzekering van je partner.

Maak je gebruik van zorgtoeslag? Dan moet je deze ook opzeggen. Met het inkomen uit het buitenland heb je hier geen recht meer op. Als je deze te lang laat doorlopen, moet je veel geld terugbetalen. Stop de zorgtoeslag dus op dezelfde datum dat je reguliere verzekering stopt.

Heb je geen buitenlandse werkgever meer? Je kunt een boete krijgen als je dit niet doorgeeft. Lees meer op onze pagina over onderzoek verzekeringen wlz.

Communicatie over zorgverzekering

We adviseren je om communicatie over je zorgverzekering via ons te laten lopen. Zeker als het gaat over wijzigingen die van invloed kunnen zijn op je polisdekking. Bij rechtstreeks contact met CZ worden wij vaak niet door CZ geïnformeerd.

Formulieren

Gebruik deze formulieren om een particuliere zorgverzekering aan te vragen.