Arbeids­ongeschiktheids­verzekering

Het kan gebeuren dat een werknemer door ziekte of ongeval niet meer kan werken. Je hebt als werkgever wel toezeggingen of verplichtingen aan je werknemer. Bijvoorbeeld doordat het sociale vangnet van Nederland vervalt op het moment dat er sprake is van een buitenlandse arbeidsovereenkomst, of doordat je werknemers geen recht hebben op sociale werknemersverzekeringen. Met een arbeids­ongeschiktheids­verzekering biedt jij je werknemers extra financiële zekerheid.

Wat gaat het je kosten? We geven je graag een persoonlijke premieberekening.Tijdelijke arbeids­ongeschiktheids­verzekering

De tijdelijke arbeids­ongeschiktheids­verzekering (ook wel de ziektewet vervangende verzekering genoemd) geeft financiële zekerheid in het eerste jaar van arbeidsongeschiktheid.

Met deze verzekering is je werknemer verzekerd voor 80% van zijn of haar inkomen.

De premie is onder andere afhankelijk van de wachttijd en de hoogte van het inkomen. Benieuwd wat de extra zekerheid voor je werknemers jou gaat kosten? Bel of e-mail ons gerust. We nemen graag de mogelijkheden met je door en stellen met plezier een premieberekening op.

Langdurige arbeids­ongeschiktheids­verzekering

Is je werknemer na een jaar nog arbeidsongeschikt? De langdurige arbeids­ongeschiktheids­verzekering (de WIA-vervangende verzekering) is een aanvulling op tijdelijke arbeids­ongeschiktheids­verzekering.

De maximum eindleeftijd voor een uitkering is 67 jaar. Daarnaast kun je ervoor kiezen om rekening te houden met de inflatie, door te kiezen voor een stijgende uitkering.

Extra zekerheid voor je werknemers? We stellen graag een verzekeringspakket samen en sturen vrijblijvend informatie en een premieberekening naar je toe.